Sommarlund erbjuder

...hundratals kulturupplevelser för alla åldrar i hela Lund, hela sommaren.

Nästan allt är gratis och det mesta sker utomhus på ett fyrtiotal platser. Ibland på en större scen, ibland på en enkel gräsmatta. Alltid nära dig.

Utbudet har en stor spännvid mellan det breda och det smala, det lokala, nationella och internationella – musik, scenkonst, litteratur, konst samt workshops och prova-på-aktiviteter.

Sommarlund genomfördes första gången 2011 och har sedan dess fått en självklar plats i lundabornas hjärtan. 2015 slog vi publikrekord med 46 500 besökare! Vi har gjort Lund till en sommarstad att räkna med.

Sommarlund arrangeras av kultur- och fritidsförvaltningen på Lunds kommun och på uppdrag av Kommunstyrelsen, samt i nära samarbete med en lång rad medarrangörer. 

Följ oss på facebook  |  Följ oss på instagram

 

Bra att veta

Tryckt program

Ett tryckt program delades ut till alla hushåll i Lund den 1-2 juni 2017. Om du inte fick ett program, hör av dig! 

Du kan också hämta ett program på något av våra folkbibliotek, på Turistbyrån (Stortorget) eller få ett från en av våra sommarvärdar vid ett arrangemang.

Fri entré till det mesta

Det mesta i programmet är gratis och går inte att förboka, men kom i god tid! Om något är entrébelagt eller kräver föranmälan står det i anslutning till programpunkten.

Programändringar

Av olika anledningar kan vi bli tvungna att ändra i programmet med kort varsel. Gör det till en vana att alltid titta in här på vår hemsida eller facebooksida innan du ger dig iväg till ett evenemang.

Hitta till spelplatserna

Kika under fliken Spelplatser.

Sommarvärdar

Vid de flesta av våra arrangemang finns det värdar på plats för att svara på frågor, dela ut program och vara allmänt behjälpliga.

Tillgänglighet

Vill du ha programmet inläst på CD, eller få en föreställning syn- eller teckentolkad? Har du frågor eller behöver assistans i samband med något arrangemang? Kontakta oss så hjälper vi dig. Våra värdar finns också på plats för att hjälpa till.


Faktaansvarig: Kultur- och fritidsförvaltningen, Lunds kommun  
Ändrad: 2017-07-03

par dansar på dansbanan

gatucirkus på Stortorget